Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Κάμερον πήρε στεγαστικό δάνειο 8 μέρες πριν το Brexit

Τι μεταδίδει η Daily Mail

kameron

Μόλις 8 μέρες πριν το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία, ο Ντέιβιντ Κάμερον με τη σύζυγό του πήραν νέο στεγαστικό δάνειο από την HSBC για να αγοράσουν σπίτι στο Νότινγκ Χιλ.

Την πληροφορία δημοσίευσε η εφημερίδα Daily Mail, δίνοντας τροφή σε πολλές εικασίες για την κίνηση του Κάμερον, κυριότερη εκ των οποίων ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και κατ” επέκταση ότι οι μέρες του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ήταν μετρημένες.

Το ζευγάρι θα εγκαταλείψει εντός τριών μηνών την πρωθυπουργική κατοικία, αφότου αποφασιστεί και ο διάδοχός του στο πρωθυπουργικό αξίωμα, κάτι που -όπως ανακοινώθηκε χθες- θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Από τα έγγραφα δεν προκύπτει το ύψος του δανείου που πήραν, με τον Ντέιβιντ Κάμερον και τη σύζυγό του να έχουν ήδη δύο σπίτια. Ένα εξοχικό 1,3 εκατομμυρίων λιρών στο Oxfordshire και ένα στο Νότινγκ Χιλ, αξίας 1,1 εκατομμυρίων λιρών.

Από τότε που μετακόμισε στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, νοίκιαζαν το σπίτι τους στο δυτικό Λονδίνο και κέρδιζαν μέχρι και 7.000 λίρες τον μήνα. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν υπέρ της παραμονής, το πρωθυπουργικό ζευγάρι θα μπορούσε να παραμείνει στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι το 2020.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By