Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Ο Καμίνης στους 34 κορυφαίους δημάρχους του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων

Παρουσία του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας, η 4η συνάντηση δημάρχων της πρωτοβουλίας του ΟΟΣΑ «Champion Mayors for Inclusive Growth».

Στη συνάντηση συμμετέχουν δήμαρχοι και εκπρόσωποι 34 πόλεων από όλο τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Μαδρίτη, Λισαβόνα, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Λος Άντζελες, Μπουένος Άιρες, Μόντρεαλ, Ντάλας, Βόνη, Αμβούργο, Λίβερπουλ, Μιλάνο, Μπιλμπάο κ.ά.), οι οποίοι θα εγκρίνουν τον «Οδικό Χάρτη της Αθήνας – Ανάπτυξη για Όλους».

Ο «Οδικός Χάρτης της Αθήνας» περιλαμβάνει την κοινή δέσμευση των πόλεων να αντιμετωπίσουν συνεργαζόμενες τις αυξανόμενες ανισότητες, τόσο στο επίπεδο της πόλης τους όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εμπνεόμενοι από το παράδειγμα της «Αθήνας-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018», οι δήμαρχοι στο κείμενο αναγνωρίζουν την καινοτομία, σε όλες τις μορφές της (κοινωνική, τεχνολογική, καινοτομία στο δημόσιο τομέα), ως το πλέον σημαντικό εργαλείο αντιμετώπισης των ανισοτήτων και υιοθετούν μία σειρά από αρχές προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιώργος Καμίνης, Ανχελ Γκουρία στο Δημαρχείο Αθήνας, φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γιώργος Καμίνης, Ανχελ Γκουρία στο Δημαρχείο Αθήνας, φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τον «Οδικό Χάρτη» θα παρουσιάσουν ο γ.γ. του ΟΟΣΑ και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Περισσότερα για την πρωτοβουλία Champion Mayors on Inclusive Growth του ΟΟΣΑ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By