Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Καμμένος καλεί σε απολογία τον Χαϊκάλη για την offshore

Έγγραφα και αποδείξεις για την Offshore του Χαϊκάλη θα ζητήσει ο Καμμένος

kammenos-xaikalis

Να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά για την offshore που έχει στην Κύπρο θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος από τον Παύλο Χαϊκάλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ, επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σπύρου Χαριτάτου στο ραδιόφωνο του «Αλφα» και απαντώντας για την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για τον Παύλο Χαϊκάλη, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρ’ όλα αυτά και επειδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά.

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν λέτε έγγραφα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τι να σας πω τώρα… Υποθέτω φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό – ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας…

Δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Mega παραδέχθηκε την ύπαρξη offshore εταιρείας στην Κύπρο.

Την υπόθεση έφεραν στο φως 18 βουλευτές της ΝΔ που «φωτογράφιζαν» με συνεχείς ερωτήσεις τους στη Βουλή τον Παύλο Χαϊκάλη, χωρίς να τον κατονομάζουν.

Πάντως ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν έχει κέρδη και γι” αυτό δεν την δήλωσε στο πόθεν έσχες, αν και ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε στο Mega πως «δεν πρόκειται για offshore εταιρεία αλλά για μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή».