Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ο Καμμένος στα «χακί» για την άσκηση Νυχτερινή Αστραπή

Στον Έβρο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να συμμετάσχει σε στρατιωτική άσκηση

7f6e9d270053360b287293c1964b5cb4 (1)

Με στολή παραλλαγής παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την άσκηση (ΤΑΜΣ) Νυχτερινή Αστραπή 2015 που πραγματοποιήθηκε στον Βόρειο Έβρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση παρακολούθησε την άσκηση ΤΑΜΣ νυχτερινή Αστραπή 2015 που πραγματοποιήθηκε στον Βόρειο Έβρο.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο Βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Κάτανας.

Με την ολοκλήρωση της άσκησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με τον Υφυπουργό Επικρατείας και Βουλευτές όλων των κομμάτων, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τους Δημάρχους και την τοπική κοινωνία του Έβρου, την πολύ μεγάλη νυχτερινή Άσκηση «Αστραπή 2015».

Πρόκειται για μία εξαιρετική Άσκηση, με την εμπλοκή του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, που αποδεικνύει τον επαγγελματισμό, την άριστη ετοιμότητα και το ηθικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Αξιωματικοί, Υπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Εθνοφύλακες, άντρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε έναν άριστο συντονισμό απέδειξαν ότι οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τους Εθνοφύλακες, το λαό και τους στρατευσίμους μας είναι έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.

Αυτές οι ασκήσεις έχουν σκοπό να προετοιμάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη. Μακάρι να έρθουν οι εποχές όπου δεν θα απειλείται η χώρα. Όσο όμως υπάρχουν απειλές, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι έτοιμες να τις αποκρούσουν.

Θα ήθελα να ευχηθώ, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν τις πολεμικές απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας, να είμαστε έτοιμοι και οι πολίτες να αποκρούσουμε τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται τώρα η πατρίδα μας μέσω της οικονομικής κρίσης. Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε. Πάντα πετυχαίνει το έθνος αυτό, όταν είναι ενωμένο. Ενωμένοι οι Έλληνες, λοιπόν, θα προχωρήσουμε στο αύριο».

24ee4f99340aeb30caa2d05adda72e97

Για το θέμα με τις καλύβες που ο κ. Καμμένος είχε ανακοινώσει λίγες εβδομάδες πριν ο ίδιος δήλωσε:

«Οι καλύβες αποτελούν αμυντικό χώρο, στρατιωτική περιοχή και οι άνθρωποι που βρίσκονται στις καλύβες, ασχέτως αν κάποιες εποχές είναι κυνηγοί, αποτελούν μέρος της Εθνοφυλακής. Άρα, κακώς υπάρχουν όλες αυτές οι διαδικασίες με τα δικαστήρια, διότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτές τις περιοχές οι οποίες αποτελούν ένα πολύτιμο σμαράγδι για την εθνική μας άμυνα.

Με τον Δήμαρχο συμφωνήσαμε ότι θα προχωρήσουμε την επόμενη εβδομάδα σε κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, την οποία θα κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως υποσχέθηκα και πριν από τις εκλογές, αλλά και ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, η περιοχή αυτή θα οριστεί ως αμυντική περιοχή και βεβαίως οι κυνηγοί, ως Εθνοφύλακες, θα πρέπει να βρίσκονται εκεί για να διαφυλάττουν αυτή την αμυντική περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αναβάθμιση του ρόλου των Εθνοφυλάκων, ο κ. Καμμένος είπε:

«Οι Εθνοφύλακες αποτελούν αυτό που λέμε παλλαϊκή άμυνα. Όπως είδατε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκινήσαμε μαζί με τη Στρατιωτική Ηγεσία την εμπλοκή των Εθνοφυλάκων, με πρώτους τους Εβρίτες και τους Δωδεκανήσιους, που δεν σταμάτησαν ποτέ να βρίσκονται εδώ έτοιμοι, να συμμετέχουν σε όλες τις ασκήσεις. Είναι απόφαση της Κυβέρνησης προκειμένου να φέρουμε το λαό κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός.

Η αναβάθμιση της Εθνοφυλακής πραγματοποιείται με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως έγινε σήμερα, με την παρουσία τους σε τελετές όπως στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και παράλληλα στην προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ίδιο θα κάνουμε και με τους Εφέδρους. Θέλουμε ο ελληνικός λαός μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μία δημοκρατική χώρα, να συνεργάζονται στενά όχι μόνο σε περίοδο πολέμου αλλά και σε περίοδο ειρήνης.

Δεν είναι τυχαία η εμπλοκή της Εθνοφυλακής μαζί με το Μηχανικό, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στον Έβρο. Το ίδιο θα γίνει και με τις νέες δομές που χτίζουμε πλέον, όπως η νέα ΜΟΜΑ, η «ΔΙΔΕΡΓΩΝ», όπου εκεί θα δώσουμε και τη δυνατότητα σε νέα παιδιά που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους να μπορούν, εν συνεχεία, να παραμείνουν στο στράτευμα για δύο ή τρία χρόνια και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Είναι διαφορετικό για ένα παιδί που θα έβγαινε μετά τη στρατιωτική του θητεία στην ανεργία να παραμείνει ως χειριστής μηχανήματος και να πάρει ένα πτυχίο, να έχει μία επαγγελματική προϋπηρεσία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι άρρηκτα δεμένες με τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό».

 

9b71b5769942f97a3ea32ea3c8e3f439

 

(Visited 1 times, 1 visits today)