Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ο Κάνιε Γουέστ ετοιμάζει… όπερα -Για τον βασιλιά της Βαβυλώνας «Ναβουχοδονόσορ»

Ο διάσημος ράπερ Κάνιε Γουέστ, δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με αυτά που λέει και κάνει.

Πριν από λίγο καιρό, ανακοίνωσε πως θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία των ΗΠΑ το 2024.

Την περασμένη Κυριακή, ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε μέσω Τουίτερ νέα που ξεχωρίζουν: έχει συνθέσει μία όπερα, της οποίας η πρεμιέρα θα γίνει στο Hollywood Bowl του Λος Άντζελες την 24η Νοεμβρίου. Η όπερα φέρει τον τίτλο «Nebuchadnezzar: A Kanye West Opera» και σκηνοθέτης θα είναι η Ιταλίδα καλλιτέχνης περφόρμανς Βανέσα Μπίκροφτ, εδώ και χρόνια συνεργάτης του ράπερ.

Τα τελευταία χρόνια, η μουσική πορεία του Γουέστ έχει όλο και περισσότερο θρησκευτική κατεύθυνση: από το σε στυλ γκόσπελ «Sunday Services» έως το ένατο άλμπουμ του «Jesus Is King». Η όπερα «Ναβουχοδονόσορ» δεν είναι εκτροπή από το πνευματικό μονοπάτι το οποίο ακολουθεί.

Από τη Βίβλο γνωρίζουμε την ιστορία του Ναβουχοδονόσορα, του Λάκκου των Λεόντων και του Προφήτη Δανιήλ. Και ο ίδιος έχει πει ότι βλέπει τον εαυτό του σαν ένα είδος Ναβουχοδονόσορα του 21ου αιώνα.

Η συνεργασία του Γουέστ με την Μπίκροφτ ξεκίνησε το 2008, όταν παρουσίασαν στην Ace Gallery στο Λος Άντζελες μια περφόρμανς για το άλμπουμ του «808s & Heartbreaks». Έκτοτε, δούλεψαν μαζί σε βιντεοκλίπ συνθέσεων του Γουέστ και σε σκηνικά ζωντανών εμφανίσεών του, καθώς και σε παρουσιάσεις κολεξιόν της Yeezy, του οίκου μόδας του ράπερ.

Σε ψηφιακή μπροσούρα, την οποία σχεδίασε ο φωτογράφος μόδας Νικ Νάιτ, διαβάζουμε λεπτομέρειες για το ανέβασμα της όπερας: μουσική από το συγκρότημα του Γουέστ, Sunday Service.

Συμμετοχή του Βρετανού παραγωγού Πίτερ Κόλινς (παραγωγού στους Rush, Bon Jovi και Alice Cooper). Εμφάνιση του κουιντέτου Χριστιανικής ποπ Infinity’s Song.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By