Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ο Καραγκούνης αποκλείει συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ έλλειψη μεταρρυθμιστικής αντίληψης

karagounis

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του έλλειψη μεταρρυθμιστικής αντίληψης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραγκούνης τόνισε: «Έχω την εντύπωση ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές, αλλά και η επόμενη περίοδος κι απαιτούν πολιτικές που θα είναι αποφασιστικές, που θα τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις και νομίζω ότι (θα το κάνουν) η Ν.Δ. ως κορμός, αλλά και κάποιες άλλες δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Διότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις μέρες νωρίτερα, την ίδια μέρα που θα προκήρυσσε και τις εκλογές, να κλείνει τις Σκουριές… Είναι κι άλλα πάρα πολλά. Ή αυτό που λέει ο κ. Βούτσης, ότι αν βρεθούμε στην αντιπολίτευση, θα το γυρίσουμε πάλι στο αντιμνημονιακό. Δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Καραγκούνης συνέχισε λέγοντας ότι «Με την έννοια αυτή, πρέπει να συνεργαστούμε με δυνάμεις που πιστεύουν στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις και στις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στη οικονομία. Θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, να βελτιώσουμε το δημοσιονομικό κομμάτι, δηλαδή την υπερφορολόγηση και τις εισφορές που περιλαμβάνει το πακέτο και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο αναπτυξιακό κομμάτι. Το λέμε, γιατί το πιστεύουμε και μπορούμε να προχωρήσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ανάλογα πώς θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός και οι υπόλοιπες δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτή τη λογική, αλλά βεβαίως με αυτή την έννοια, θα πρέπει η Ν.Δ. να είναι πρώτο κόμμα και θα είναι πρώτο κόμμα».

By