Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Ο καιρός σήμερα Κυριακή – Μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Τοπικές βροχές στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν σήμερα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, λόγω των νότιων ανέμων

kairos-afrikaniki-skoni-athina

Συγκεκριμένα, σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα ανατολικά, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στη δυτική Ελλάδα, υπάρχει η πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, με τις καιρικές συνθήκες ωστόσο, να βελτιώνονται από το απόγευμα. Η ένταση των ανέμων πρόσκαιρα θα φθάσει τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Ελλάδα, θα υπάρξουν νεφώσεις και κατά τόπους βροχές, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, με ένταση 3 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες από το μεσημέρι και μετέπειτα. Η ένταση των ανέμων θα ανέρχεται στα 4 – 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τις 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα παρατηρηθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 -5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα υπάρξουν στη Θεσσαλονίκη, με την πιθανότητα ασθενών βροχών να είναι αυξημένη τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)