Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Παρασκευή από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα, θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Το Σάββατο και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Παράλληλα, οι άνεμοι την Παρασκευή θα είναι νότιοι με ένταση ως 7 μποφόρ, ενώ το Σάββατο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία βαθμιαία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία από 5 έως 23 βαθμούς.

Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ο υδράργυρος από 7 έως 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βαθμιαία ενίσχυση των νοτιάδων και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις, νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 27 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπική συννεφιά και το βράδυ στα βόρεια βροχές ή καταιγίδες, βαθμιαία νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα μετά το μεσημέρι βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς.

Στην Αττική, τοπική συννεφιά με πιθανές μπόρες το απόγευμα, νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)