Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Ο Κυρίτσης συνεχίζει να προκαλεί: Μπορούμε να βρούμε ποιοι ψήφισαν «ΝΑΙ»

Προκαλεί εκ νέου το κοινό αίσθημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

kyritsis

Εμμένει στις θέσεις του άρθρου του στην «Αυγή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος επιχείρησε να ταυτίσει με τις πιο εύπορες τάξεις το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη».

«Υπάρχουν τρόποι να βρει η εφορία ποιοι ψήφισαν ναι» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας εκ νέου το κοινό αίσθημα.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό επιτέθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος καταδίκασε σήμερα, μιλώντας στον Σκάι, την τοποθέτησή του. «Τόσο κατάλαβε ο Μάρδας, τόσο είπε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε ο αμετανόητος κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους…»

«Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κυρίας Καρακώστα (σ.σ. σήμερα στον Σκάι) ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο. Κάποιος πρέπει «να πληρώσει τη νύφη», τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο του στην «Αυγή», εξήγησε: «Δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου… Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω, εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (…) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων… Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι ψηφίσαν «όχι» και πολλοί φτωχοί ψηφίσαν «ναι», γιατί έτσι κατάλαβαν» παραδέχθηκε πάντως για το δημοψήφισμα ο κ. Κυρίτσης, ενώ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση τελικά συντάχθηκε με τους «Μένουμε Ευρώπη», με τις συμφωνίες που υπέγραψε με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, η εναλλακτική των δανειστών προέβλεπε συντριπτική αύξηση στην ενέργεια, που θα συνέτριβε τα πάντα, ενώ η κυβέρνηση κάνει μικρές αυξήσεις στον ΦΠΑ. «Εμείς κάναμε αυξήσεις λίγο εκεί, λίγο παραπέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπάθησε να διχάσει τον κόσμο, εκμεταλλευόμενη το άρθρο του.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι η Ειδομένη αδειάζει, επόμενη φάση αποτελεί το άδειασμα του Πειραιά και η αποσυμφόρηση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα επί τη βάσει δημοσιευμάτων για καταγγελίες για πορνεία στον καταυλισμό του Ελληνικού, δεν είχε γίνει καταγγελία επίσημη» διευκρίνισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ακόμη «λίγο ηρωική» τη δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ότι δεν θα δεχθεί μετανάστες πριν συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

«Πουθενά δεν πάνε πρόσφυγες αν δεν έχει προϋπάρξει συνεννόηση, ο κ. Βίτσας είναι σε επαφή» τόνισε. «Γίνεται σχεδιασμός με ορίζοντα το φθινόπωρο για αναλογική κατανομή των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα» εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By