Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Ο κορονοϊός δεν σταματάει τον Ερντογάν – Ετοιμάζει νέα πολιορκία των ελληνικών συνόρων σε στεριά και θάλασσα

Μπορεί ο κορονοϊός να θερίζει ζωές στην Τουρκία, ο Σουλτάνος όμως δεν πρόκειται να αφήσει τα σχέδια του για την Ελλάδα στην άκρη και φαίνεται πως το επιτελείο του ετοιμάζει νέο γύρο πολιορκίας των Ελληνικών συνόρων, αυτή τη φορά συντονισμένα σε δυο μέτωπα. Από στεριά και από θάλασσα δηλαδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της ΕΥΠ έχουν φτάσει πληροφορίες για το νέο γύρο πολιορκίας των Ελληνικών συνόρων, θαλασσίων και χερσαίων από τον Ερντογάν, οποίος περιμένει την κατάλληλη στιγμή ώστε να δώσει το «πράσινο φως», προκειμένου να μεταφερθούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, τόσο στον Έβρο όσο και στα παράλια της Μικράς Ασίας, με σκοπό να περάσουν στα νησιά του Αιγαίου.

Μπορεί η πανδημία, αλλά και η αποφασιστικότητα των Ελληνικών δυνάμεων να χάλασε τα σχέδια του Ερντογάν στον Έβρο και να απέσυρε τους μετανάστες, πλην όμως φαίνεται πως ποτέ δεν έβαλε στο συρτάρι τα σχέδια «εισβολής» στην Ελλάδα, με εργαλειοποίηση την δυστυχία αλλά και την ελπίδα των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα του.

Άλλωστε και σύμφωνα με τις διαβαθμισμένες πληροφορίες που φτάνουν στις Ελληνικές Υπηρεσίες, οι Τούρκοι πράκτορες και Στρατοχωροφύλακες μόλις εκκένωσαν τον Έβρο, εγκατέστησαν μεγάλες ομάδες μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας σε μικρές κλειστές δομές, ενώ χιλιάδες άλλους πρόσφυγες από την Συρία, τους «έσπρωξε» σε περιοχές κοντά στην Αδριανούπολη, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να τους προωθήσει εκ νέου προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μάλιστα Έλληνες αξιωματούχοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Σουλτάνος να προωθήσει στα σύνορα μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν μολυνθεί από τον Covid_19 και έχουν ήπια συμπτώματα, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα διασποράς του ιού στην Ελλάδα, την στιγμή που η χώρα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία την εξάπλωση του κορονοϊού.

Για τον λόγο αυτό, τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά, Στρατός, Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ, βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σχέδια του Σουλτάνου.

Στον Έβρο η κατάσταση είναι λίγο πολύ αντιμετωπίσιμη, καθώς τα σύνορα είναι συγκεκριμένα, τα περάσματα χαρτογραφημένα, ενώ ο φράχτης επεκτείνεται από τους τεχνικούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε σημεία που θεωρούνται περάσματα μεταναστών και προσφύγων.

Ωστόσο, εκεί που φαίνεται πως η κατάσταση θα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη είναι τα θαλάσσια σύνορα της χώρας λόγω του μεγάλου εύρους που έχουν. Όπως έλεγε στο newsit.gr, αξιωματικός που έχει γνώση του αντικειμένου και επιθυμεί την διατήρηση της ανωνυμίας του:

«…μια μαζική απόπειρα απόβασης μεταναστών και προσφύγων στα Ελληνικά Ακριτικά νησιά είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη, καθώς όλο και κάποια βάρκα θα σου ξεφύγει, κυρίως μέσα στην νύχτα. Επίσης η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως στην θάλασσα είναι δύσκολη η αντιμετώπιση ενός μαζικού κύματος, καθώς θέλει ειδικούς χειρισμούς αποτροπής, προκειμένου να αποφύγεις κάποιο δυστύχημα στα νερά του Αιγαίου».

Πάντως και όπως λέει ο ίδιος άνθρωπος, ακόμα και στην θάλασσα οι Ελληνικές δυνάμεις είναι σε θέση να φέρουν σοβαρή αντίσταση στα «κύματα» των μεταναστών που θα εξαπολύσει ο Σουλτάνος.

Μάλιστα αυτό το νέο κύμα υπολογίζεται να εκδηλωθεί στης αρχές ή και προς τα μέσα του Καλοκαιριού, προκειμένου έτσι να πληγεί η «βαριά βιομηχανία» τις χώρας, ο Τουρισμός, ο οποίος ούτως η άλλως λόγω της πανδημίας έχει υποστεί ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By