Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ο Λαφαζάνης προ(σ)καλεί τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ

Τι αναφέρεται στην δήλωση του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας

lafazanis

Πρόσκληση σε ντιμπέιτ κάνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης λίγες ώρες μετά την ίδια πρόταση από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σε δήλωσή του τονίζει πως καλεί τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων «σε έναν ανοιχτό, δημοκρατικό, ισότιμο και διαφανή διάλογο των πολιτικών αρχηγών που σε καμία περιπτωση δεν μπορεί να βασιστεί σε βαρετούς μονολόγους». Μάλιστα ο Π. Λαφαζάνης επισημαίνει πως θα επιμείνει σε αυτή την πρόταση που θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να «ζυγίσουν» σωστά την ψήφο τους.

Αναλυτικά η έκκληση του βουλευτή: 

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εκλογές «φαστ τρακ» που επέλεξε το Μαξίμου, συνιστούν μια ασφυκτική προεκλογική τακτική προς όφελος των μνημονιακών-συστημικών δυνάμεων η οποία υποτιμά την κριτική σκέψη των πολιτών. Έτσι όπως και υποτίμησαν το 61,3% του ελληνικού λαού θα υποτιμήσουν και πάλι τους αγωνιζόμενους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία που εδωσε μαζικό και βροντερό παρόν στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Οι «τηλεοπτικές» εκλογές δεν αποτελούν τον ουσιαστικότερο δημοκρατικό οδικό χάρτη προς τις εκλογές. Παρά ταύτα η Λαϊκή Ενότητα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων σε έναν ανοιχτό, δημοκρατικό, ισότιμο και διαφανή διαλογο των πολιτικών αρχηγών που σε καμία περιπτωση δεν μπορεί να βασιστεί σε βαρετούς μονολόγους. Θα επιμείνουμε σε αυτή την πρόταση που θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να «ζυγίσουν» σωστά την ψήφο τους».

By