Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Ο Λεβέντης συνεχίζει και βάζει πλάτη στον Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο

Γίνεται ουσιαστικά εξαπτέρυγο της Κυβέρνησης ζητώντας από το λαό να τιμωρήσει τα κόμματα που δε θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο.

leventisΌσοι δεν ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο πρέπει να τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι την προσεχή Πέμπτη θα είναι η πρώτη φορά που παρέχεται η ευκαιρία στη Βουλή να ψηφίσει δημοκρατικά.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον Κ.Ο. του κόμματός του, υποστήριξε ότι το αίτημα της απλής αναλογικής είναι καθολικό και έστρεψε τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΝΔ πάντα ήταν υπέρ του να της δωρίζουν βουλευτές, θέλανε και θέλουν να κυβερνούν με το ζόρι χωρίς τη θέληση της κοινωνίας … εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι η απλή αναλογική είναι βόμβα σε βάρος της δημοκρατίας, οι ίδιοι είναι βόμβα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Πρόσθεσε ότι η απλή αναλογική είναι βάλσαμο που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.

Αναφερόμενος στη στάση του Ποταμιού είπε πως αν την Πέμπτη δεν ψηφίσει τον νόμο, τότε είναι φανερή η συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως αν δεν ψηφίσει, τότε προδίδει όλους τους ψηφοφόρους του, ενώ χαρακτήρισε πιθανό, σε αυτήν την περίπτωση, να υπάρχει συμφωνία ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Ν.Δ.

 

By