Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Μακρόν κάνει έκκληση στα συνδικάτα: Διακόψτε τις απεργίες στις γιορτές, σεβαστείτε τον λαό

Ο Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση στα συνδικάτα να διακόψουν τις απεργίες τους κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, προκειμένου να μην προκληθεί χάος στις μεταφορές.

«Οι απεργιακές δράσεις είναι δικαιολογοημένες και προστατεύονται από το Σύνταγμα, όπως πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές που είναι σωστό να κάνεις εκεχειρία, από σεβασμό για τις οικογένειες και την οικογενειακή ζωή», δήλωσε ο Μακρόν από την Ακτή Ελεφαντοστού, όπου βρίσκεται.

Στην τελευταία συνάντηση, η κυβέρνηση και τα συνδικάτα δεν τα βρήκαν. Ετσι, συνεχίζονται οι απεργίες που έχουν παραλύσει τη Γαλλία εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς οι συνδικαλιστές αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Η διακοπή των απεργιών δεν θα σημαίνει ότι τα συνδικάτα εγκατέλειψαν τα αιτήματά τους, δήλωσε ο Μακρόν, αλλά θα δείξει «την αίσθηση ευθύνης και τον σεβασμό που οφείλεται στον γαλλικό λαό και σε όσους θέλουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους αυτήν την περίοδο».

Το Σάββατο εκτελέστηκαν τα μισά από τα δρομολόγια των τρένων, ενώ παρέμειναν κλειστές και οι μισές γραμμές του μετρό στο Παρίσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By