Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ο Μακρόν συμβουλεύτηκε τον Σαρκοζί πριν ανακοινώσει τον «μποναμά» στους μισθούς

Τον Νικολά Σαρκοζί συμβουλεύτηκε ο Εμανουέλ Μακρόν λίγες ώρες προτού ανακοινώσει στους συμπολίτες του τον «χριστουγεννιάτικο μποναμά», όπως αποκαλύπτει σήμερα ο γαλλικός Τύπος.

Την Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν από το τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Την ίδια ημέρα, ο Μακρόν είχε συνομιλίες στο Ελιζέ με εκπροσώπους των συνδικάτων προκειμένου να βρεθεί μία λύση για την εκτόνωση της οργής των «Κίτρινων Γιλέκων».

Λίγες ώρες μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν στους συμπολίτες του, ο γαλλικός Τύπος, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στο «κίτρινο κίνημα» και την αντιπολίτευση, επισημαίνει ότι θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», τα Κίτρινα Γιλέκα βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

«Θα είναι μία σύνθετη εβδομάδα για την γαλλική κυβέρνηση: την επόμενη μέρα μετά τις ανακοινώσεις του Μακρόν για την αγοραστική δύναμη , τα «Κίτρινα Γιλέκα» δεν ηρέμησαν: το συνδικάτο «Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας (CCI)», διαδηλώνει σήμερα όπως και οι μαθητές λυκείου θα βρίσκονται στους δρόμους για μια «μαύρη Τρίτη».

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με επιχειρηματίες και τραπεζικά στελέχη προκειμένου να βρεθούν τρόποι για την εφαρμογή των νέων, γενναιόδωρων μέτρων, το κόστος των οποίων αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Οι γιορτές ήρθαν νωρίτερα για τους Γάλλους, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος.

«Ο Μακρόν παραδίνεται στα Κίτρινα Γιλέκα», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». «O Μακρόν μοιράζει χρήματα», υποστηρίζει από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Την ίδια ώρα, η γαλλική εφημερίδα «Liberation», στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ασκεί δριμεία κριτική στον Γάλλο πρόεδρο επισημαίνοντας ότι τα ακούραστα «Κίτρινα Γιλέκα» θα συνεχίσουν απτόητα τον αγώνα τους.

Απεικονίζοντας τον Μακρόν σε απόσπασμα του χθεσινού του τηλεοπτικού του διαγγέλματος, η εφημερίδα γράφει στη λεζάντα: «Σας κατάλαβα λίγο…»

Πάνω από 21 εκατομμύρια παρακολούθησαν το χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμα του Γάλλου προέδρου, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

By