Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Μακρόν υποδέχεται τον Κουρτς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Αυστρία

Στο Παρίσι θα μεταβεί αύριο ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, που θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Γαλλία και Αυστρία.

Οι δύο πολιτικοί θα συζητήσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν με τη Γερμανίδα καγκελάριο “Ανγκελα Μέρκελ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη.

Στο επίκεντρο η ισλαμιστική τρομοκρατία

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη, θα συζητηθεί η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις πρόσφατες ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και την περασμένη Δευτέρα στο κέντρο της Βιέννης, προγραμματίζεται κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των συμμετεχόντων, μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η απειλή που θέτει η ισλαμιστική τρομοκρατία επηρεάζει όλους μας στην Ευρώπη, όπως παρατηρήθηκε πρόσφατα στις επιθέσεις στη Γαλλία και στο παρελθόν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, τονίζοντας ότι «πρέπει να δράσουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα ενάντια στις ισλαμιστικές απειλές και την ιδεολογία πίσω από αυτές».

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ο Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεπτόταν σήμερα την αυστριακή πρωτεύουσα. Ωστόσο, η επίσκεψη ανεβλήθη λόγω του κορωνοϊού.

Κατά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στη Βιέννη από την Αυστριακή Καγκελαρία τονιζόταν ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών Κουρτς και Μακρόν θα ήταν οι κοινές πρωτοβουλίες στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του πολιτικού Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, θα συζητούνταν ο χειρισμός των αποκαλούμενων «Foreign Terrorist Fighters», η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, ενώ επρόκειτο να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Πέραν των μηνυμάτων συμπαράστασης, ο Μακρόν είχε επισκεφθεί προσωπικά την περασμένη Τρίτη την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι και είχε υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By