Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

O Mάρδας πίστευε πως έκανε διάλογο με επενδυτή στο facebook

Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης θέλησε να κάνει φάρσα στον υφυπουργό Εξωτερικών, εμφανιζόμενος ως «κ. Mohsen Abdullah from Syria»

mardasΌταν μιλούσε ο Δημήτρης Μάρδας για Σύρους επενδυτές, προφανώς και… το πίστευε. Δεν ήταν, δηλαδή, απλά μια «ατάκα», που έμελλε να γράψει ιστορία στη σύγχρονη… πολιτική ιστορία. Σήμερα, ωστόσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών μάλλον το «τερμάτισε», καθώς έπεσε θύμα φάρσας στο Facebook και… απάντησε σε εμφανιζόμενο ως… Σύρο επενδυτή.

Κι όμως, ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για φάρσα. Ο φίλος του στο Facebook, συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης, έγραψε στο προφίλ του υφυπουργού ένα μήνυμα, στο οποίο εμφανιζόταν ως Σύρος επενδυτής, ο οποίος επιθυμεί να βάλει τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Έγραψε λοιπόν: «Hello, I am Mr. Mohsen Abdullah from Syria. I am looking for a possible tie up with a business or individual in your country so that I can do some investments and to enable me qualify for an investor visa to your country. Please email me back so that we can discuss further. Best Regards, Mr. Mohsen Abdullah».

(μτφ. Γεια σας, είμαι ο κ. Μοχσέν Αμπντουλάχ από τη Συρία. Ψάχνω για μια πιθανή συνεργασία με μια επιχείρηση ή άτομο στη χώρα σας, ώστε να μπορώ να κάνω κάποιες επενδύσεις και να μου επιτραπεί επενδυτική βίζα στη χώρα σας. Παρακαλώ στείλτε μου πίσω για να μπορέσουμε να συζητήσουμε περαιτέρω. Με τις καλύτερες ευχές, κ. Μοχσέν Αμπντουλάχ)».

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπέπεσε σε σωρεία από… γκάφες, με συνέπεια να ακολουθήσει ένα κανονικό… πάρτι στα σχόλια των διαδικτυακών του «φίλων». Αρχικά, ο κ. Μάρδας απάντησε στα ελληνικά στον… Σύρο επενδυτή, ενώ ατύχησε και με την χρήση της λέξης «messenger» στα αγγλικά, γράφοντάς την «messager».

Φυσικά, πέρα και πάνω απ” όλα, αξίζει να σημειωθεί αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι στο Facebook, ήτοι το… προφανές: πώς είναι δυνατόν να εξέλαβε ο κ. Μάρδας τον κ. Αθανασιάδη ως Σύρο επενδυτή, όταν το όνομα και η φωτογραφία του πρώτου είναι τα πρώτα στοιχεία που εμφανίζονται, προ του μηνύματος; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου -και του υφυπουργού-, ειδικά όταν βρίσκεται προς άγραν επενδυτών…

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By