Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ο Μέσι έγινε… επενδυτής – Σε ποιον κλάδο ίδρυσε εταιρεία holding

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Play Time Sports-Tech HoldCo θα αποτελεί το κύριο επενδυτικό όχημα του βραχύσωμου επιθετικού από την Αργεντινή

Ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να «σκοράρει» και εκτός γηπέδων, ιδρύοντας μια νέα εταιρεία συμμετοχών, η οποία θα επενδύει στον χώρο του αθλητισμού, των media και της τεχνολογίας.

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Play Time Sports-Tech HoldCo θα αποτελεί το κύριο επενδυτικό όχημα του βραχύσωμου επιθετικού από την Αργεντινή, ο οποίος έχει αφήσει μια τεράστια παρακαταθήκη στο σύγχρονο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η νεόκοπη εταιρεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αναζητάει «άγνωστες ευκαιρίες», η οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη στήριξη μιας start-up εταιρείας στον χώρο της αθλητικής τεχνολογίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που “απλώνω” τις ρίζες μου στη Σίλικον Βάλεϊ και είμαι βέβαιος ότι η Play Time θα συνεργαστεί με τολμηρούς επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι.

H Play Time θα «τρέχει» από τον Αμερικανό επιχειρηματία Ράζμιγκ Χοβαγκίμιαν, εταίρο του venture capital Graph Ventures. Ο Μίκαελ Μαρκέζ, ιδρυτής της επενδυτικής τράπεζας Code Advisors, θα διατελεί χρέη ειδικού συμβούλου.

«Από τη στιγμή που συνάντησα τον Λιονέλ και την οικογένειά του το 2017, ήταν σαφές ότι είχαμε ένα ισχυρό όραμα για το μέλλον» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Χοβαγκίμιαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αρχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας. Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι η συνολική περιουσία του Μέσι υπολογίζεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. δολάρια.

By