Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Ο Μικρός πρίγκιπας είναι κοντά μας, στις οθόνες μας – [Βίντεο]

Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά σου.

o-mikros-prigkipas

Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει στη Μεγάλη Οθόνη.

Ο μικρός πρίγκιπας που μπαίνει στη ζωή ενός μοναχικού κοριτσιού, που μετράει, με το τηλεσκόπιο του γέρου αεροπόρου τα άστρα, συγκινεί,  διδάσκει, νουθετεί και εξημερώνει ανθρώπους, ένστικτα ακόμα και αλεπούδες…

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι ένα βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και είναι τρίτο σε πωλήσεις παγκοσμίως, πίσω από τη Βίβλο και το Κεφάλαιο του Μαρξ.  Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, ωστόσο απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικίων.

Το βιβλίο ξεκινάει με τον  αφηγητή να πέφτει με το αεροπλάνο του -που έχει πάθει βλάβη- στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι, αλλά και κάποιοι λίγοι περισσότερο «ανθρώπινοι». Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει ν” απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.

Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση.

Η ουσία του Μικρού πρίγκιπα περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά» λέει η αλεπού στέλνει και στη συνέχεια στέλνει κι άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: «Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι” αυτό που έχεις εξημερώσει» και «Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου, είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα«.

Όλα τα παραπάνω που περιγράφονται σε έναεκπληκτικό βιβλίο, ζωντανεύουν αυτές τις μέρες στη μεγάλη οθόνη με τη μορφή ενός ψηφιακού animation, μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, που είναι κλεισμένο στο σπίτι του και διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο. Αυτό το κορίτσι ανακαλύπτει κάποια στιγμή πως δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος, αλλά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)