Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ο Μπερλουσκόνι ξαναμπαίνει στο ποδόσφαιρο

Ο πιο διάσημος μεγιστάνας της Ιταλίας και τέσσερις φορές πρωθυπουργός της, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βρίσκεται κοντά στην αγορά της ομάδας της Μόντσα, Societa Sportiva Monza 1912 μέσω της εταιρείας του Fininvest.

Η πόλη της Μόντσα είναι γνωστή από τους αγώνες Φόρμουλα Ένα που φιλοξενεί.

Η συμφωνία πιθανόν να έχει κλείσει μέχρι την Παρασκευή και ο Αντριάνο Γκαλιάνι, πρώην διευθύνων σύμβουλος στη Μίλαν – της οποίας ο Μπερλουσκόνι ήταν ιδιοκτήτης επί 20 χρόνια – θα αναλάβει το ίδιο πόστο στη Μόντσα, απ” όπου ξεκίνησε την καριέρα του πριν από πολλά χρόνια.

Ο 81χρονος Μπερλουσκόνι θα αγοράσει την ομάδα από τον τοπικό επιχειρηματία Νίκολα Κολόμπο. Το ποσό είναι κοντά στα τρία εκατ. ευρώ, ένα ελάχιστο κλάσμα του ποσού που ο Μπερλουσκόνι κέρδισε από την πώληση της Μίλαν στον Κινέζο επιχειρηματία Λι Γιονχόνγκ.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε την Μίλαν, την πιο επιτυχημένη ιταλική ομάδα σε διεθνές επίπεδο, πριν από δύο χρόνια έναντι 740 εκατ. ευρώ. Ο δισεκατομμυριουχος Πολ Σίνγκερ μέσω του fund Elliot Advisors είχε συνεισφέρει τότε 303 εκατ. ευρώ. Η Elliot ανέλαβε τον έλεγχο της ομάδας όταν ο Κινέζος ιδιοκτήτης χρεοκόπησε.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που χρησιμοποίησε τη δημοτικότητά του ως ιδιοκτήτης της Μίλαν για να εκκινήσει την πολιτική του καριέρα, είχε αγοράσει την ομάδα το 1986. Αν και η Μόντσα, που πέρυσι επέστρεψε στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, δεν έχει τις περγαμηνές της Μίλαν, τουλάχιστον είναι κοντά στην Ανκόρε, την πόλη καταγωγής του Μπερλουσκόνι, λίγο έξω από το Μιλάνο.

By