Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

O Mr. Pengu θέλει να βάλει τέλος στον θεσμό των gig workers

Τα δικαστήρια στην Ελλάδα πρέπει να βάλουν τέλος στον θεσμό των gig workers (ανεξάρτητων εργαζομένων), ένα μοντέλο που ήρθε έντονα στην Ελλάδα από γνωστές ξένες εταιρείες.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλες οι εταιρείες στην Ελλάδα τι ακριβώς θέση στην εταιρία τους έχουν οι οδηγοί, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσουν να τους χαρακτηρίζουν ως ανεξάρτητους.

Ο CEO του MR PENGU τονίζει ότι ποτέ η εταιρεία μας δεν χρησιμοποίησε, ούτε σκοπεύει να χρησιμοποιεί gig workers (ανεξάρτητους εργαζομένους) στις δραστηριότητες της εταιρίας, τονίζοντας πως: «Είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε την ζωή αυτών των ανθρώπων καλύτερη».

Ως γνωστόν οι gig workers πληρώνονται με βάση την δουλειά ή με βάση τα “gigs” και όχι με κανονικό μισθό όπως οι εργαζόμενοι πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή οι εργοδότες πρέπει να πληρώνουν φόρους για τους οδήγους που έχουν και όχι να τους αποφεύγουν.

Ο CEO του Μr. Pengu, ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι ογηγοί της εταιρείας πλέον χρησιμοποιόυν μηχανάκια δικά μας και όλα τα έξοδα κίνησης είναι της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί έκπληξη διότι καμία εταιρεία ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει προχώρησει σε τέτοια κίνηση, η εταιρεία τονίζει ότι θέλει να αλλάξει τα δεδομένα του delivery στην χώρα μας και ειδικά των εργαζομένων στο κλάδο αυτόν.

Φαίνεται ότι η Mr. Pengu εντυπωσιάστηκε από τoν τρόπο που οι διανομείς βλέπουν το επάγγελμα και θα προσπαθήσει να το εξελίξει για καλό τους.

Πλέον στο δρόμο θα βλέπουμε το λογότυπο της εταιρείας πάνω σε δικά της οχήματα και στο κάτω μέρος θα υπάρχει το μήνυμα “ delivery is changing”. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για συντήρηση και κίνηση των οχημάτων, που μέχρι τώρα τα πλήρωνουν οι διανομείς από την τσέπη τους.

Όπως και να έχει, η προσπάθεια αυτή δείχνει ότι κάποιος κατάλαβε έστω και αργά, αυτό που φωνάζουν οι διανομείς όλα αυτά τα χρόνια.

Ίσως η Mr. Pengu να έχει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης αυτού του έργου, δηλαδή της αναβάθμισεις και της εξέλιξης του διανομέα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By