Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ο Ν. Κακλαμάνης ζητά έκτακτο συνέδριο ΝΔ

Καυστικές δηλώσεις για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την σχέση του πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

«Περιμένω από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει τη μεγάλη απόφαση για ένα συνέδριο ανοικτό και δημοκρατικό», δήλωσε ο βουλευτής του της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ζητώντας ουσιαστικά έκτακτο συνέδριο του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής υποστηρίζει ότι η Συνδιάσκεψη αποτελεί «κομματικό πανηγύρι» που συνδράμει στη μιζέρια και το «κρυφτούλι» των πάσης φύσεων «δελφίνων».

Λέει ότι η ΝΔ «πρέπει να ανταμωθεί και πάλι με την ψυχή του λαού» και πως η επιστροφή στις ρίζες της ιδρυτικής διακήρυξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι μονόδρομος. «Η παράταξη εκτείνεται (το ξεχάσαμε επιτρέποντας σε ακραίες φωνές να αλλοιώσουν την ιστορία μας) από τη δημοκρατική δεξιά μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας. Όποιος συμφωνεί καλώς να έλθει, όποιος διαφωνεί «ας μας κουνήσει το μαντήλι». Σίγουρα δεν θα κλάψουμε» σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.

Στηλιτεύει τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «ο Καμμένος κατόρθωσε και «φόρεσε» φουστανέλα στον κ. Τσίπρα», ενώ υποστηρίζει πως «οι Αμερικάνοι φόρτωσαν στον κ Τσίπρα στις αρχές του 2014 (Τέξας) τον Βαρουφάκη».

By