Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ο Νεμτσόφ φοβόταν για την ζωή του

Ο πολιτικός είχε εκφράσει τον φόβο του για δολοφονική επίθεση από τον πρόεδρο Πούτιν

nemtsof

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια του είχε εκφράσει ο δολοφονηθείς Ρώσος πολιτικός Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από τέσσερις πυροβολισμούς στην πλάτη, το βράδυ της Παρασκευής.

«Ξέρετε, ναι… λίγο» είχε απαντήσει ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης στο δημοσιογράφο της εφημερίδας Sobessednik, όταν εκείνος τον ρώτησε εάν φοβόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να διαπράξει μια επίθεση εναντίον του.

«Εντούτοις δεν τον φοβάμαι και τόσο. Εάν φοβόμουν πολύ, δεν θα ήμουν επικεφαλής ενός κόμματος της αντιπολίτευσης και δεν θα έκανα ό,τι κάνω» είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου σε αυτήν την εφημερίδα.

Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός, που προκάλεσε το μένος πολλών κταγγέλλοντας τη «ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας» είχε περιγράψει ότι συζητούσε συχνά για την πολιτική κατάσταση στην χώρα του με τη μητέρα του, την 87χρονη Ντίνα Έιντμαν, στην οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε τα συλλυπητήριά του σήμερα.

«Έίναι κατηγορηματικά αντίθετη με ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Εκτιμά ότι πρόκειται για μία καταστροφή και έναν ολοκληρωτικό εφιάλτη. Όμως αυτό που την ανησυχεί περισσότερο από την Ουκρανία, είναι ο Πούτιν» είχε επισημάνει εκείνη την περίοδο ο Νεμτσόφ.

«Κάθε φορά που τη ρωτάω, εκείνη μωρολογεί: «πότε θα σταματήσεις να κατηγορείς τον Πούτιν; Θα σε σκοτώσει!»» είχε συνεχίσει ο ίδιος.

«Εκείνη φοβάται πραγματικά ότι θα με δολοφονήσουν πολύ σύντομα εξαιτίας των πολιτικών μου θέσεων».

Ο Μπόρις Νεμτσόφ είχε δεχθεί πολυάριθμες απειλές σε διάστημα πολλών ετών.

«Ελπίζω ωστόσο ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει και ότι ο Πούτιν δεν θα σας σκοτώσει» είχε πει αστειευόμενος ο δημοσιογράφος της Sobessednik.

«Θεού θέλοντος. Το ελπίζω κι εγώ» του είχε απαντήσει ο Μπόρις Νεμτσόφ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By