Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Ο Νεμτσόφ είχε αποδείξεις για την ανάμειξη Ρωσίας στην ουκρανική κρίση

Στενός φίλος του δολοφονηθέντα κάνει λόγο για έρευνα που θα προκαλούσε αίσθηση

nemtsof

O αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μπόρις Νεμτσόφ, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα, είχε συγκεντρώσει «αποδείξεις» σχετικά με την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία τις οποίες ήταν έτοιμος να δημοσιοποιήσει, επιβεβαίωσε σήμερα ο φίλος του Ιλία Γιασίν.

«Διέθετε αποδείξεις. Βρισκόταν σε επικοινωνία στο Ιβάνοβο, το Γιάροσλαβ και σε άλλες πόλεις με συγγενείς Ρώσων στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί» στην Ουκρανία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιασίν, επικεφαλής του κινήματος της αντιπολίτευσης Solidarnost και ένας από τους στενότερους φίλου του Νεμτσόφ.

Ο Γιασίν εξέφρασε τους φόβος του ότι οι αποδείξεις αυτές δε θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

«Δε γνωρίζω πώς είχε αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες. Οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι του δύο ώρες μετά τη δολοφονία του, την επόμενη ημέρα πήγαν στο γραφείο του. Πήραν μαζί τους έγγραφα και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τις πληροφορίες αυτές φαίνεται πως τις είχε συγκεντρώσει σε «μία έκθεση με τίτλο «Ο Πούτιν και ο πόλεμος»» την οποία επρόκειτο να δημοσιεύσει σύντομα, είχε εκμυστηρευτεί ο Μπόρις Νεμτσόφ δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του, σύμφωνα με τον Ιλία Γιασίν.

«Νομίζω ότι είχε ολοκληρώσει την έρευνα, θα προκαλούσε αίσθηση» τόνισε ο Γιασίν στο δίκτυο της αντιπολίτευσης Dojd.

«Όμως δε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η δολοφονία του συνδέεται συγκεκριμένα με την υπόθεσή αυτή. Μου φαίνεται ότι πρόκειται για ένα σημαντικό δεδομένο στο οποίο η έρευνα πρέπει να επικεντρωθεί».

Ο Μπόρις Νεμτσόφ είχε εκδώσει πολλές εκθέσεις κατά το παρελθόν, μία εκ των οποίων αφορούσε τη διαφθορά κατά την προετοιμασία των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 2014 στο Σότσι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By