Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται τη Ρωσία τη Δευτέρα – Συνάντηση με Λαβρόφ

Στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο Σότσι θα μεταβεί το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το πρωί της Δευτέρας 24 Μαΐου. Εκεί θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν σε θέματα διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το τέλος των επαφών θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 13.20 τοπική ώρα). Μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών, ο υπουργός προβλέπεται να ξεναγηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο Sirius στο Σότσι.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το δεύτερο σκέλος της επίσκεψής του, σε Ανάπα και Γκελεντζίκ, πόλεις στα παράλια του βορείου Ευξείνου Πόντου με μακραίωνη ελληνική παρουσία, όπου την ίδια και την επόμενη ημέρα, Τρίτη 25 Μαΐου, προγραμματίζεται να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και να έχει σειρά συναντήσεων με επιφανείς ομογενείς, εκπροσώπους των ομογενειακών κοινοτήτων, τοπικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By