Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Νταβούτογλου «βλέπει» το ΡΚΚ πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου

ntavoutoglou

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επικαλούμενος «ασφαλή στοιχεία» που προέρχονται από την έρευνα ανέφερε ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Άγκυρα.

Συνολικά έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός. 125 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος ως βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Νωρίτερα σήμερα, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν γνωστοποιήσει ότι μια γυναίκα φέρεται να ήταν η μία από τους 2 δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τα στοιχεία της γυναίκας έχουν ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά της αποτυπώματα και το όνομά της είναι Σεχέρ Τζαγκλά Ντεμίρ. Αξιωματούχοι από τις υπηρεσίες ασφαλείας επίσης επιβεβαιώνουν ότι είχε ενταχθεί στο PKK πριν από λίγα χρόνια.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ζήτησε από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κοινοβουλίου να αναληφθεί κοινή πρωτοβουλία και από τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα για τη διαμόρφωση κοινής στάσης κατά της τρομοκρατίας ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τρομοκρατική απειλή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By