Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ αναγνωρίζει τους κινδύνους ενός εμπορικού πολέμου στην αμερικανική οικονομία

Ωστόσο, έσπευσε να χαρακτηρίσει υπερβολικές τις επικρίσεις του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, που έκρινε «προσβλητικό και απαράδεκτο» το επίσημο επιχείρημα της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το οποίο οι νέοι αμερικανικοί δασμοί στοχεύουν στην προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας

Ο στενότερος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε σήμερα ότι η εμπορική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

Ωστόσο, έσπευσε να χαρακτηρίσει υπερβολικές τις επικρίσεις του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, που έκρινε «προσβλητικό και απαράδεκτο» το επίσημο επιχείρημα της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το οποίο οι νέοι αμερικανικοί δασμοί στοχεύουν στην προάσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

«Θεωρώ ότι αντέδρασε υπερβολικά» επισήμανε ο Λάρι Κούντλοου σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

«Κανείς δεν αρνείται ότι είναι φίλος και σύμμαχος των ΗΠΑ. Όμως πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας».

Εξάλλου, ο Λάρι Κούντλοου χαρακτήρισε «οικογενειακό καβγά» την αντιπαράθεση για το εμπόριο με τον Καναδά.

Επιπλέον, ο οικονομικός σύμβουλος του Ρεπουμπλικανού προέδρου παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν οι εμπορικές εντάσεις να βαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ. «Δεν το αρνούμαι. Θα το παρακολουθούμε».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ στοχεύουν στο να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα διεθνούς εμπορίου, που υπονομεύεται από όσους «δεν παίζουν τίμια».

«Δεν πρόκειται για σφάλμα του Τραμπ. Είναι λάθος της Κίνας, της Ευρώπης, της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών. Σφάλλουν εκείνοι που δεν θέλουν εμπορικές συναλλαγές, τελωνειακούς δασμούς και αμοιβαίες προστασίες. Ο Τραμπ αντιδρά σε δεκαετίες εμπορικών καταχρήσεων» υπογράμμισε.

By