Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Ο οίκος S&P αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Mytilineos

Σε αναβάθμιση του outlook της Mytilineos από σταθερό σε θετικό προχώρησε η Standard and Poor’s, δίνοντας μάλιστα προοπτική για περαιτέρω αναβάθμιση βάσει των επιδόσεων κυρίως στις ΑΠΕ, επιβεβαιώνοντας και όλες τις πρόσφατες εκθέσεις αναλυτών που αναβαθμίζουν την τιμή- στόχο για τη μετοχή πάνω από τα 20 ευρώ.

Ο οίκος στην έκθεσή του αναγνωρίζει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας παρά το ρευστό διεθνές περιβάλλον και τις προκλήσεις της ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης, βλέποντας μάλιστα έκρηξη κερδών.

Σύμφωνα με την έκθεση της S&P η εταιρεία αναμένεται να κλείσει τη χρήση του 2021 με EBITDA κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον τομέα της μεταλλουργίας και τα 130 εκατ. ευρώ από τον τομέα ενέργειας.

Ο οίκος αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμησή του για τα EBITDA του 2022 στα 500-550 εκατ. ευρώ (από 340 – 360 εκατ. ευρώ προηγουμένως) με περαιτέρω ανοδικό περιθώριο για το 2023.

Όπως τονίζει η έκθεση, η Mytilineos διαχειρίστηκε με επιτυχία τις ρευστές συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους 18 μήνες και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της το 2022, με την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

H S&P σημειώνει πως η Mytilineos πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο στις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας, διασφαλίζοντας και διαθέτοντας πρότζεκτ ανανεώσιμης ενέργειας και καθιερώνοντας τον κλάδο ως βασικό πυλώνα του χαρτοφυλακίου της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By