Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Ο Ομιλος Βασιλάκη εξαγόρασε τις Hyundai και Kia στην Ελλάδα

Ο όμιλος Π.Ρ. Δάβαρη και ο όμιλος Θ. Βασιλάκη συμφώνησαν να διαχειριστούν από κοινού την εκπροσώπηση των κορεάτικων αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και Kia στην Ελλάδα.

hyundai-kia-vasilakis

Δυο όμιλοι που έχουν διαγράψει εντυπωσιακή πορεία στην ελληνική αγορά του αυτοκινήτου ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Ο όμιλος Π.Ρ. Δάβαρη και ο όμιλος Θ. Βασιλάκη συμφώνησαν να διαχειριστούν από κοινού την εκπροσώπηση των κορεάτικων αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai και Kia στην Ελλάδα.

Ειδικότερα πρόσφατα υπέγραψαν προσύμφωνο το οποίο καθορίζει ότι ο όμιλος Θ. Βασιλάκη παίρνει το 70% των μέτοχων του ομίλου Π.Ρ. Δάβαρη. Το υπόλοιπο 30% παραμένει στον Πάνο Δάβαρη και στη σύζυγο του Ρίτσα Δάβαρη.

Τα επόμενα βήματα είναι η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δάνειων του ομίλου Π.Ρ. Δάβαρη, οι αλλαγές σε όλη την δομή του ομίλου και η εισαγωγή μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα θα δοθεί μεγάλο βάρος στην άμεση παράδοση των αυτοκινήτων που έχουν ήδη παραγγελθεί και παράλληλα θα ξεκινήσει η έντονη προβολή των αξιόλογων κορεάτικων μοντέλων που αγάπησαν και οι Έλληνες οδηγοί.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόεδρος του ομίλου Π.Ρ. Δάβαρη, θα παραμείνει ο ιδρυτής του ομίλου Πάνος Δάβαρης.

Ο όμιλος Π.Ρ. Δάβαρη, αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία όμως εντάθηκαν μετά την επιβολή των capital controls. Η νέα συμφωνία θα αποτελέσει την αρχή για να ολοκληρωθούν και άλλα ανάλογα προγράμματα συγχώνευσης εταιρειών.

Οι μάρκες Hyundai και Kia συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις πλέον ανερχόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου ενώ οι επενδύσεις τους στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας αποτελούν πρόκληση ακόμη και για τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)