Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ο Παππάς ζήτησε συνάντηση με καναλάρχες, εργαζομένους καναλιών και κυβέρνησης

Τριμερή σύσκεψη μεταξύ ιδιοκτητών καναλιών, παλαιών και νέων, εργαζόμενων και κυβέρνησης πρότεινε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παππάς είπε στους τεχνικούς ότι τώρα πραγματοποιείται η μετάβαση σε βιώσιμα τηλεοπτικά σχήματα, καθώς η μέχρι τώρα εικόνα ήταν τηλεοπτικά σχήματα με συνεχώς μειούμενες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα αυξανόμενη υπερχρέωση.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αίτημα το οποίο εξετάζεται από την κυβέρνηση, όπως τους ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στους εκπρόσωπους των ΜΜΕ και τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης κ. Παππά και κ. Γεροβασιλή ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος ενημέρωσε τους εργαζομένους που περίμεναν αγωνιωδώς στο πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού.

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι οι κ. Παππάς και κ. Γεροβασιλη θα τους κανονίσουν άμεσα ραντεβού με τον Πρωθυπουργό. Θα κανονίσουν τριμερή συνάντηση με τους εργοδότες των καναλιών (παλιούς και νέους) προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και νε μην πέσει κανένα μαύρο και τέλος με πρωτοβουλία του πρόεδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, η ΕΡΤ θα εξετάσει την απορρόφηση ορισμένων ανέργων από τον χώρο των ΜΜΕ.

Σε αυτήν την στιγμή υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους φωνάζοντας πως με αυτόν τον τρόπο δέχονται το μαύρο στα κανάλια.

«Το πρώτο πράγμα που εξασφαλίσαμε, μετά από συζήτηση με τον Νίκο Παππά και την Κ. Γεροβασίλη είναι άμεσα, μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τα θέματα αυτά, για τα οποία ήρθαμε σήμερα. Δηλαδή να μην πέσει μαύρο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Δεύτερον με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης θα γίνει τριμερής συνάντηση εργοδοτών (παλιών και νέων)-εργαζομένων και της Κυβέρνησης ούτω σώστε να μην πέσει μαύρο, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης μετά από θέμα που έθεσε ο Παναγιώτης ο Καλφαγιάννης η ΕΡΤ θα εξετάσει την απορρόφηση ορισμένων ανέργων. Επαναλαμβάνω αυτά τα οποία συμφωνήσαμε και τα οποία μπορεί να μην γίνουν αποδεκτά, αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά λέμε τι συμφωνήσαμε μέσα όλα τα σωματεία. Η θέση της ΕΣΗΕΑ δεν αλλάζει, αγωνιζόμαστε για τον καθένα» είπε συγκεκριμένα ο Σταμάτης Νικολόπουλος πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπεντζάκης υπογράμμισε πως για τους εργαζόμενους του Μεγκα η Κυβέρνηση κοιτά να βρει μια νομική φόρμουλα προκειμένου να αποδεσμευτούν ορισμένα χρήματα από τους λογαριασμούς του καναλιού και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

«Ο κ. Παππάς μας είπε πως τις επόμενες μέρες, θα γίνει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Επίσης δεσμεύτηκαν με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και με την δική μας συμμετοχή να βρεθούμε σε ένα τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με τους νέους και παλαιούς καναλάρχες, ούτω σώστε να μην πέσει κανένα μαύρο σε κανένα κανάλι και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ήδη ισχύουν σε μερικούς τομείς. Η πρόταση της Κυβέρνησης είναι για συνάντηση τριμερή για να δώσει λύσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Για τους εργαζόμενους του Μεγκα είπε πως θα βρουν μια νομική φόρμουλα ούτω σώστε τα χρήματα που είναι δεσμευμένα στο λογαριασμό να αποδεσμευτούν και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Στις επόμενες μέρες δεσμεύτηκαν για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ελπίζω να μην μας κοροϊδέψουν» είπε ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης

(Visited 1 times, 1 visits today)
By