Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Παρασκευόπουλος «αδειάζει» τον Πολάκη

«Είναι δήλωση χωρίς νόημα ή θεσμική εκτροπή η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας»

polakis

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος «άδειασε» τον σύντροφό του Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις του για τους δικαστές.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε επίκαιρη της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη και αφού οι βουλευτές της ΝΔ του είχαν ζητήσει να τοποθετηθεί ο κ. Παρασκευόπουλος είπε:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική πλειονότητά τους. Δεν υπάρχει κατηγορία μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως ελέγχονται θεσμικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας. Η παρρησία μπορεί να προέρχεται και από πολίτη και από πολιτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να πω ότι όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει διδασκαλία ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Να το πω κομψά. Είναι δήλωση χωρίς νόημα ή θεσμική εκτροπή η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας», προσέθεσε.

By