Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Ο πιλότος μίλησε: Η Τουρκία δεν μας προειδοποίησε

«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ούτε μέσω ασυρμάτου ούτε μέσω οπτικής επαφής. Δεν υπήρξε καμία επαφή»

katarripsi rosikou2

O επιζών της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, χειριστής, υποστήριξε σήμερα ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία και διαβεβαίωσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων και τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας.

«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ούτε μέσω ασυρμάτου ούτε μέσω οπτικής επαφής. Δεν υπήρξε καμία επαφή» τόνισε ο Κονσταντίν Μουράκτιν, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πρόσωπό του στον τηλεοπτικό φακό, και σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας, είναι ο πιλότος που διασώθηκε.

«Εάν (η τουρκική πολεμική αεροπορία) ήθελε να μας προειδοποιήσει, θα μπορούσαν να το κάνουν πετώντας σε παράλληλη πορεία με εμάς. Δεν έγινε τίποτα τέτοιο» προσέθεσε ο ίδιος.

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν το ρωσικό αεροσκάφος είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πιλότος απάντησε «το αποκλείω μετά βεβαιότητας, ούτε για ένα δευτερόλεπτο».

«Πετούσαμε σε ύψος 6.000 μέτρων, ο ουρανός ήταν καθαρός, μπορούσα να δω με απόλυτη ακρίβεια στον χάρτη και στο έδαφος που βρίσκονταν τα σύνορα και που βρισκόμασταν εμείς» τόνισε ο άνδρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By