Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Ο Ποροσένκο καλεί τους φιλορώσους σε νέα εκεχειρία

Οι αποσχιστές αντάρτες «φυσικά και θα συμμετάσχουν», επεσήμανε ο Αντρέι Πουργκίν

ukraine

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κάλεσε τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες να διαπραγματευθούν μια νέα εκεχειρία, την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωνε ότι η επόμενη συνάντηση της ομάδας επαφής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Μινσκ.

Ο κ. Ποροσένκο ζήτησε από την ομάδα επαφής για την Ουκρανία, στην οποία συμμετέχουν το Κίεβο, η Μόσχα και ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να διεξαγάγει έκτακτες διαβουλεύσεις με τους αντάρτες για να επιτευχθεί μια νέα εκεχειρία, ανέφερε η Προεδρία σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με την ομάδα επαφής.

Ο τελευταίος δεν διευκρίνισε πού θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις αυτές.

«Η ομάδα επαφής ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ότι σκοπεύουν να διεξάγουν τον επόμενο γύρο συζητήσεων αύριο 30 Ιανουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της λευκορωσικής διπλωματίας Ντμίτρι Μίροντσικ.

Οι αποσχιστές αντάρτες «φυσικά και θα συμμετάσχουν», επεσήμανε ο Αντρέι Πουργκίν, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By