Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ο Ποροσένκο «ξέσπασε» στην ομιλία του στον ΟΗΕ

 

«Πώς μπορείτε να προτρέπετε για έναν συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας, εάν εσείς εμπνέετε την τρομοκρατία μπροστά ακριβώς από τα σύνορά σας; Πώς μπορείτε να μιλάτε για ειρήνη και νομιμότητα, εάν η πολιτική σας είναι ο πόλεμος μέσω κυβερνήσεων ανδρεικέλων;»

poroshenko-porosenko

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο άδραξε την ευκαιρία σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ προκειμένου να προειδοποιήσει την Υφήλιο έναντι του «διαλλακτικού» τόνου που έχει υιοθετήσει η Μόσχα και να καταγγείλει την ρωσική επιθετικότητα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην πρώτη του εδώ και 10 χρόνια παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενός ευρέος συνασπισμού που θα πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν αναπόφευκτο συνομιλητή στο θέμα της συριακής κρίσης.

«Ακούσαμε «συμφιλιωτικές» δηλώσεις από τη ρωσική πλευρά με τις οποίες (ο Πούτιν) προέτρεψε κυρίως για τη συγκρότηση ενός συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας και επικαλέστηκε τον κίνδυνο του να επιχειρεί κανείς να «φλερτάρει» με τους τρομοκράτες» δήλωσε ο Ποροσένκο.

«Όμορφη ιστορία, όμως πραγματικά είναι δύσκολο να την πιστέψουμε» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Πώς μπορείτε να προτρέπετε για έναν συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας, εάν εσείς εμπνέετε την τρομοκρατία μπροστά ακριβώς από τα σύνορά σας; Πώς μπορείτε να μιλάτε για ειρήνη και νομιμότητα, εάν η πολιτική σας είναι ο πόλεμος μέσω κυβερνήσεων ανδρεικέλων;» συνέχισε ο Ποροσένκο.

«Πώς μιλάτε για ελευθερία για τα έθνη, όταν εσείς τιμωρείτε τον γείτονά σας για τις επιλογές του; Πώς μπορείτε να ζητάτε το σεβασμό για όλους, εάν εσείς δε σέβεστε κανέναν;» διερωτήθηκε.

By