Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Ο Πούτιν απειλεί με χρήση πυρηνικών όπλων κατά του Ισλαμικού Κράτους

«Οι πύραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και μεγάλης ακρίβειας στους στόχους τους και γνωρίζουμε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές»

putin_cia

Χρήση πυρηνικών όπλων κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απειλεί να κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο «τσάρος», λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από ρωσικό υποβρύχιο, εξέφρασε την ελπίδα του να μη χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές.

Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Μόσχας, Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την επίμαχη δήλωση.

«Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης και τα αποτελέσματα των όπλων μας. Οι πύραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και μεγάλης ακρίβειας στους στόχους τους και γνωρίζουμε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές. Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο για να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον», ανέφερε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By