Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

«Ο Πούτιν είναι τρελός» λέει, ο Ποροσένκο κρατώντας καλάσνικοφ

Τι είπε σε δηλώσεις του στο CNN ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας

Κρατώντας στα χέρια του ένα καλάσνικοφ ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο έκανε δηλώσεις στο CNN για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και είπε: «Είναι απλά τρελός. Είναι τόσο κακός, ήρθε για να σκοτώσει Ουκρανούς».

Με το καλάσνικοφ στα χέρια , ο Πέτρο Ποροσένκο, μαζί με Ουκρανούς στρατιώτες, διαμήνυσε ότι οι «πολίτες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Ουκρανία» ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κήρυξε τον πόλεμο μόνο στην Ουκρανία. Ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Ποροσένκο ζήτησε τη βοήθεια της Δύσης, καλώντας τους Ευρωπαίους να συμπεριλάβουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το διατραπεζικό SWIFT στις κυρώσεις τους ενώ ζήτησε και τον αποκλεισμό ρωσικών αεροπλάνων και πλοίων από τα ευρωπαϊκά και νατοϊκά λιμάνια.

«Είναι σημαντικό για εμάς να νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι είστε μαζί μας», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για την παροχή όπλων.

«Ο Πούτιν δεν θα καταλάβει ποτέ την Ουκρανία. Ανεξάρτητα από το πόσους στρατιώτες σκοτώνει, πόσους πυραύλους έχει, πόσα πυρηνικά όπλα έχει, εμείς οι Ουκρανοί είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι με μεγάλο ευρωπαϊκό μέλλον», είπε στο CNN ο Ποροσένκο.

By