Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ο Πούτιν στέλνει το στρατό του στη Λευκορωσία για ασκήσεις την ώρα που η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έξι μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) (Collective Security Treaty Organisation (CSTO), που συνιστά έναν συνασπισμό ασφάλειας που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, θα συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Λευκορωσία στο διάστημα 12-16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι έξι χώρες του ΟΣΣΑ, Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζαχστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν, θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις οι οποίες θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία και την διενέργεια ειρηνευτικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας με την ονομασία «Σλαβική Αδελφότητα-2020 που άρχισαν σήμερα στην Λευκορωσία, και έχουν ως θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν στρέφονται εναντίον άλλων χωρών.

Οι ασκήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται στην περιοχή της Μπρεστ, κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών που ξεκίνησαν μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By