Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα παραστεί στον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν

Μέχρι σήμερα ήταν αμφίβολο αν ο βασιλικός σύζυγος θα ήταν παρών στην μεγάλη μέρα του εγγονού του και της Μέγκαν Μαρκλ, καθώς τον Απρίλιο είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε σήμερα πως ο 96χρονος πρίγκιπας Φίλιππος είναι αρκετά καλά στην υγεία του και θα παραστεί στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το Σάββατο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου βρίσκεται από τις 13 Απριλίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου αναρρώνει μετά από επέμβαση αντικατάσταση άρθρωσης ισχίου με εμφύτευμα σε νοσοκομείο του Λονδίνου στις 3 Απριλίου. Την περασμένη εβδομάδα ο πρίγκιπας Φίλιππος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Royal Windsor Horse Show και σήμερα ίσως να γνωρίσει την μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ, η οποία θα μεταβεί στο κάστρο μαζί με τον Χάρι και τη Μέγκαν για να συναντήσει για πρώτη φορά την βασίλισσα Ελισάβετ και να πάρει τσάι μαζί της. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του πρίγκιπα Φίλιππου στην συνάντηση της Ντόρια Ράγκλαντ με την μονάρχη, εικάζεται πως θα είναι και αυτός παρών στην πρώτη γνωριμία της βασίλισσας με την πεθερά του πρίγκιπα Χάρι.

prince1

Η εμφάνιση του πρίγκιπα Φίλιππου στον γάμο της χρονιάς αναμένεται να ενθουσιάσει τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας καθώς ο σύζυγος της «αειθαλούς» βασίλισσας είναι πολύ δημοφιλής στη Γηραιά Αλβιόνα. Τον Αύγουστο του 2017 ο βασιλικός σύζυγος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τα επίσημα καθήκοντά του και δήλωσε με χιούμορ ότι «δεν αντέχει πια να στέκεται όρθιος».

prince3

Πηγές από το παλάτι δήλωσαν πως, ίσως, ο πρίγκιπας Φίλιππος να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ένα «κομψό» μπαστούνι, ώστε να κινείται πιο εύκολα στον γάμο του εγγονού του. Ο πρίγκιπας Χάρι επιθυμούσε ο παππούς του να παρευρίσκεται στον γάμο του και σύμφωνα με την Daily Mail, ο εκτός στην διαδοχή του θρόνου επέλεξε την ημερομηνία του γάμου του έχοντας στον νου του πως ο παππούς του θα έχει αναρρώσει και θα μπορέσει να δώσει «το παρών» στην τελετή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By