Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο πρόεδρος Ποροσένκο υποδέχθηκε τους στρατιωτικούς που ανταλλάχθηκαν με αντάρτες

«Ως πρόεδρος και πολίτης, είμαι κατευχαριστημένος που θα μπορέσετε να γιορτάσετε το Νέο Έτος με τις οικογένειές σας, όπως είχα υποσχεθεί»

poroshenko-porosenko

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο υποδέχθηκε σήμερα στο Κίεβο τους Ουκρανούς στρατιωτικούς που ανταλλάχθηκαν με αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτή η μαζική ανταλλαγή, η σημαντικότερη από την αρχή της σύγκρουσης στα μέσα Απριλίου, πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα με την παράδοση στην Ουκρανία τεσσάρων στρατιωτικών που κρατούνται στην αυτονομιστική δημοκρατία του Λουκάνσκ.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, ο Βλάντισλαβ Ντεϊνέγκο, αρνήθηκε να διευκρινήσει πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των τεσσάρων στρατιωτικών.

Χθες, Παρασκευή, τα δύο στρατόπεδα προχώρησαν σε ανταλλαγή εκατοντάδων κρατουμένων στη γειτονική ανταρτική περιοχή του Ντονέτσκ. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε σε έναν δρόμο κοντά στην πόλη Κοστιαντινίβκα, 45 χλμ. βόρεια αυτού του προπύργιου των αυτονομιστών.

Ένας από τους στρατιώτες αρνήθηκε να επιστρέψει στο Κίεβο λέγοντας πως είναι ρωσικής καταγωγής και πως κατακρίνει τις πράξεις του ουκρανικού στρατού στις ανατολικές περιοχές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υποδέχθηκε χθες τη νύχτα 145 απελευθερωθέντες στρατιωτικούς σε στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κιέβου. «Ως πρόεδρος και πολίτης, είμαι κατευχαριστημένος που θα μπορέσετε να γιορτάσετε το Νέο Έτος με τις οικογένειές σας, όπως είχα υποσχεθεί», δήλωσε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

«Δυστυχώς δεν έχουν επιστρέψει ακόμη όλοι. Τέσσερις συνάδελφοί σας επιστρέφουν αύριο (…) Δεν θα εγκαταλείψουμε κανέναν», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By