Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ο προπονητής Σπανούλης είναι έτοιμος

Είναι ολοφάνερο ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει κάνει την επιλογή του και σύντομα θα αρχίσει ακόμα μια καριέρα: Του προπονητή

Στις 28 Σεπτεμβρίου είχα γράψει ένα σχόλιο με τίτλο: «Ο Βασίλης Σπανούλης θα γίνει προπονητής. Να το θυμάστε»!

Ήταν λίγο μετά τη στιγμή που ο Σπανούλης είχε αποχαιρετήσει την ενεργό δράση ως αθλητής αλλά ξεκάθαρα δεν θα εγκατέλειπε το μπάσκετ. Μέσα από τα λόγια του φαινόταν ότι θα έμενε κοντά. Θα χρειαζόταν, προφανώς, λίγο χρόνο προκειμένου να ξεκουραστεί και να περάσει μαζί με την οικογένειά του.

Όμως ο Σπανούλης και το μπάσκετ έχουν μια σχέση ερωτική. Το πάθος του για την «πορτοκαλί» και την οσμή των αποδυτηρίων είναι τεράστιο. Από τα λόγια του φαινόταν ότι ο κόουτς Σπανούλης, έρχεται!

Κι όντως, έρχεται.

Το σενάριο αναφέρει ότι ο Μάκης Γιατράς ανέλαβε την Προμηθέα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, με την ομάδα (που υπήρξε δείγμα σταθερότητας) να έχει επικίνδυνους κλυδωνισμούς κάτι που είναι ολοφάνερο με τις δύο αλλαγές προπονητών μέσα σε λίγους μήνες. Κάτι πρωτόγνωρο, ομολογουμένως.

Ο έμπειρος κόουτς που γνωρίζει καλά τα «μονοπάτια», θα αναλάβει να επαναφέρει τις αρχές που χαρακτηρίζουν την ομάδα. Κάτι απόλυτα απαραίτητο, καθώς ο Προμηθέας είχε χάσει το δρόμο του και «κινδύνευε» να χάσει και παίκτες.

Και το ίδιο σενάριο καταλήγει στο ότι μετά τον Γιατρά, ο Βασίλης Σπανούλης θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα. Ξεκίνησε αυτή η ιστορία από τις άριστες σχέσεις που έχει ο Βαγγέλης Λιόλιος με τον Σπανούλη, αφού μάλιστα είχαν μιλήσει ώστε ο πρόεδρος της ΕΟΚ να ενημερωθεί για τις προθέσεις του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ καθώς θέλει να τον έχει κοντά στο μπάσκετ.

Ο Προμηθέας έχει συμβόλαιο με το Eurocup, αναμφίβολα είναι μια άριστη προοπτική για τον Σπανούλη αλλά και το αντίθετο: Η παρουσία του Σπανούλη στον πάγκο θα αποτελέσει upgrade για όλο τον Οργανισμό που θα έχει στον πάγκο του μια θρυλική φιγούρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Απομένει να δούμε αν το σενάριο θα επαληθευτεί. Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι έρχεται ο κόουτς Σπανούλης. Είτε στον Προμηθέα είτε οπουδήποτε αλλού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By