Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Ο Ρομπάϊ «βλέπει» κυβέρνηση συνασπισμού

Οι επικείμενες εξελίξεις στην Ελλάδα απασχόλησαν τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

fan robei

Στις επικείμενες ελληνικές εκλογές και στην ανάγκη να εφαρμοστούν μετεκλογικά τα συμφωνηθέντα καθώς πρόκειται για την «τελευταία ευκαιρία» της Ελλάδας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη EurActiv, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ερωτηθείς κατά πόσο εμπνέουν ανησυχία οι ελληνικές εκλογές, ο κ. Ρομπάι απάντησε ότι πιθανότατα θα αποδείξουν ότι μια κυβέρνηση συνασπισμού είναι «αναπόφευκτη».

«Ας ελπίσουμε ότι μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι Έλληνες θα έχουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό, κατά προτίμηση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιο κόμμα να έχει την πλειοψηφία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις προθέσεις του, δεν είχε την πλειοψηφία και στηρίχθηκε σε συμμαχίες», σημείωσε, ενώ συνεχίζοντας, ανέφερε πως η εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούλιο μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είναι «απαραίτητη», σχολιάζοντας πως πρόκειται για «τελευταία ευκαιρία».

«Νομίζω ότι για την Ελλάδα οι πιθανότητες να λάβει ένα τέταρτο πακέτο διάσωσης, είναι πραγματικά ελάχιστες. Μια νέα συμφωνία με τις υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο -μάλλον αδύνατο- να επιτευχθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω σκληρές εκφράσεις, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό πρέπει να το έχει υπόψη της η κυβέρνηση που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως περισσότερο από ένα παιχνίδι εξουσίας στην εσωτερική πολιτική σκηνή, πρόκειται για το μέλλον της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By