Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για τις φθορές στα γραφεία του «Τειρεσία»

Οι «εισβολείς» έσπασαν υπολογιστές, καρέκλες, γραφεία και διάφορα άλλα αντικείμενα

peripoliko-astunomia

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για τις φθορές που προκάλεσαν περίπου 15 άτομα στις 9.15 το πρωί στα γραφεία του «Τειρεσία» στην οδό Αλαμάνας στο Μαρούσι.

Η ομάδα ατόμων έσπασε υπολογιστές, καρέκλες, γραφεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, πριν τραπεί σε φυγή, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε επτά προσαγωγές.

Σε ανακοίνωσή του η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, ο «Ρουβίκωνας» καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι μένει πιστή «στις επιταγές των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της Ε.Ε επιβάλλει νέα, άγρια φοροεπιδρομή, παράλληλα με άλλα επαχθή μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας ωστόσο ανέγγιχτους τους οικονομικά ισχυρούς».

«Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται, για την επιβολή των μέτρων από τους εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επιστροφή σε διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης. Μια κρίση που δημιουργήθηκε από τις αποφάσεις των κεντρικών διοικήσεων των τραπεζών», αναφέρει η αναρχική ομάδα και τονίζει ότι ο «Τειρεσίας» αποτελεί εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. «Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό», συμπληρώνει και καταγγέλλει ότι γίνεται «συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται».

«Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο ꞌꞌαμαρτωλόςꞌꞌ Τειρεσίας», συνεχίζει ο «Ρουβίκωνας», σημειώνοντας ότι για αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε η «επίσκεψη» στα γραφεία στο Μαρούσι.

By