Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Ο Ρουβίκωνας ανοίγει «κοινωνικό κέντρο» στην Καισαριανή

Επεκτείνει τις δράσεις της η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας. Μετά τις παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους με τελευταία στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής με αφορμή τη στάση του δήμου απέναντι στις συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου εν μέσω κορωνοϊού ο Ρουβίκωνας ανοίγει «κοινωνικό κέντρο» στην Καισαριανή.

Η έναρξη λειτουργίας του «Κοινωνικού Κέντρου Σκοπευτήριο» ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Στόχος της πρωτοβουλίας, την οποία ο Ρουβίκωνας αποκαλεί «νέα εστία αγώνα», είναι «απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, κόντρα στις επιθέσεις της καταστολής, στεκόμαστε περήφανα στο πλευρό των δικών μας ανθρώπων, της κοινωνικής βάσης, κρατώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Το «κοινωνικό κέντρο» στεγάζεται σε ισόγειο χώρο στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16-18, διαθέτει ξύλινα και μεταλλικά τραπέζια και καρέκλες και πάγκους. Ο κορωνοϊός βέβαια, άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό.

«Πολλά είχαμε σχεδιάσει για αυτόν τον χώρο αλλά η πρόσφατη επιδημία μας πρόλαβε και ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων μας πήρε αναβολή. Όλα όμως θα γίνουν και θα ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα τους.

Για την ώρα, ο χώρος θα λειτουργήσει για την συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στα πλαίσια του μηχανισμού αλληλεγγύης που στήσαμε από την αρχή της επιδημίας. Θα είναι ανοιχτός για αυτόν τον σκοπό κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο 17:00 έως 19:00».

Όπως αναφέρει Ρουβίκωνας στην ανακοίνωση για το πλαίσιο λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου στην Καισαριανή, «για εμάς η επέκταση των πεδίων τοπικής αναφοράς είναι στρατηγική επιλογή και αυτός ο νέος χώρος είναι η αρχή. Κρίνουμε ότι τούτη είναι μία από τις ανάγκες των καιρών για όλο το κίνημα και δεν πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι καινούριο.

Είναι μέρος της ιστορικής ελευθεριακής στρατηγικής η αποκέντρωση, η άμεση και σταθερή προσέγγιση της βάσης εκεί που δουλεύει ή εκεί που ζει. Όσο οι δυνάμεις μας μεγαλώνουν τόσο, πολλαπλασιαστικά, το καθεστώς θα μας βρίσκει μπροστά του σε όλο και περισσότερα σημεία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By