Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ο Σαββίδης κατέθεσε πρόταση για να εξαγοράσει την Σουρωτή

Η Dimera Group, του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, επιδιώκει να χαλάσει τα σχέδια της Coca Cola Hellenic να ελέγξει μέσω θυγατρικής της την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας εμφιάλωσης και εμπορίας μεταλλικού νερού «Σουρωτή».

Πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, αναφέρουν ότι η Dimera Group αναμένεται να καταθέσει σήμερα προσφορά προς τους μικρομετόχους της «Σουρωτής» ίση με 1 ευρώ ανά μετοχή, ίδια δηλαδή με αυτή που κατέθεσε η Coca Cola, η οποία από χθες το απόγευμα αναμενόταν να ξεκινήσει τη διαδικασία εξαγοράς μετοχών από τυχόν ενδιαφερόμενους. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη αναφέρουν ότι η εμπλοκή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της «Σουρωτής» γίνεται κατόπιν παραίνεσης μερίδας εργαζομένων και μικρομετόχων της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφράσει και παλαιότερα διερευνητικό ενδιαφέρον για την πολυμετοχική εταιρεία της Θεσσαλονίκης που συνδέεται με τη «Σουρωτή» λόγω των προπονητηρίων που μισθώνει ο ΠΑΟΚ στην περιοχή. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πλευρά Σαββίδη δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και θέτει πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών της, που σήμερα αντιστοιχούν στο 10% του τζίρου της (περί τα 12 εκατ. ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι η Coca Cola HBC Holdings BV έχει αποκτήσει ήδη έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 15% της «Σουρωτής» (με 0,71 ευρώ ανά μετοχή) το οποίο εκπλειστηριάστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

(Visited 1 times, 1 visits today)