Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ο Σκουρλέτης «ξέχασε» να ανοίξει τις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες

Ο υπουργός δεν άνοιξε τις προσφορές παρά τις συνεχείς παραινέσεις αρμοδίων στελεχών

Panos-Skourletis-570 (1)

Ακόμη μια τρύπα στην ελληνική οικονομία φαίνεται πως άνοιξε η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, «ξέχασε» το θέμα του διαγωνισμού των υδρογονανθράκων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης αν και βρέθηκε στον υπουργικό θώκο από τις 20 Ιουλίου ούτε καν άνοιξε τις προσφορές που είχαν κατατεθεί έξι ημέρες νωρίτερα, στις 14 Ιουλίου, επί υπουργίας, δηλαδή, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή οι συνεχείς παραινέσεις αρμοδίων στελεχών προς τον υπουργό να κινήσει τη διαδικασία δεν έπιασαν τόπο αρχικά λόγω του βάρους που είχε δώσει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για τον ενεργειακό τομέα και εν συνεχεία λόγω… άλλων προτεραιοτήτων όπως αναφέρουν με νόημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μεσολάβηση των εκλογών αναμένεται να φέρει νέες καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των 20 οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη παρά την αρνητική συγκυρία των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών του πετρελαίου κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές για τρία οικόπεδα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον μιας μεγάλης πολυεθνικής με τις πληροφορίες να μιλούν για τη γαλλική Total.

By