Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Ο Σόιμπλε εισηγήθηκε για την εκταμίευση των 7,5 δισ. στην Αθήνα

Συστήνει στην αρμόδια επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία συνεδριάζει σήμερα, να εγκρίνει την απελευθέρωση της δόσης προς την Ελλάδα

soimple.

Την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εισηγείται ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ, με επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου.

Όπως μεταδίδει η Handelsblatt, ο Schaeuble συστήνει στην αρμόδια επιτροπή του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία συνεδριάζει σήμερα, να εγκρίνει την απελευθέρωση της δόσης προς την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει καμία μεγάλη συζήτηση στη Bundestag, ούτε και καμία δύσκολη ψηφοφορία. Το μόνο που απαιτείται από τη διαδικασία είναι να ασχοληθεί, κεκλεισμένων των θυρών, με την απελευθέρωση της επόμενης δόσης η Επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής.

Το ζήτημα άλλωστε, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Bundestag.
Σημειώνεται ότι για να εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ απαιτείται η θετική εισήγηση από πέντε κοινοβούλια της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Στις 16 και 17 Ιουνίου, ο ESM θα πρέπει να αποφασίσει την πίστωση για την Αθήνα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών.

Η δόση περιλαμβάνει 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τόσο για την εξυπηρέτηση του χρέους όσο και για τη μείωση των καθυστερούμενων οφειλών.

Η πρώτη υποδόση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να εκταμιευτεί εντός του μήνα.

newmoney.gr