Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πανηγυρίζει» την εκλογή Μορένο στο Εκουαδόρ: «Εγγύηση για τη συνέχεια της επανάστασης των Πολιτών»

«Σε μια κρίσιμη περίοδο, που οι δυνάμεις του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου και της ακροδεξιάς επιχειρούν να αποδομήσουν τις κοινωνικές και εθνικές κατακτήσεις των λαών, η εκλογή Μορένο αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια της Επανάστασης των Πολιτών στο Εκουαδόρ».

Τα παραπάνω αναφέρει στη συγχαρητήρια επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον νεοεκλεγέντα Η Κ.Ε. χαρακτηρίζει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ισημερινού, Λένιν Μορένο, που αναδείχτηκε νικητής στον χθεσινό β” γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας, φίλο και συναγωνιστή.

«Αγαπητέ σύντροφε Λένιν Μορένο, αγαπητοί σύντροφοι της Allianza Pais» αναφέρει στην επιστολή η Κουμουνδούρου και προσθέτει «εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τη μεγάλη νίκη σας στις προεδρικές εκλογές».

Παράλληλα, υπογραμμίζει «η εκλογή του Λένιν Μορένο αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια της «Επανάστασης των Πολιτών» στο Εκουαδόρ, σε μια κρίσιμη περίοδο, που οι δυνάμεις του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου και της ακροδεξιάς επιχειρούν να αποδομήσουν τις κοινωνικές και εθνικές κατακτήσεις των λαών της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής».

Στο πρόσωπο του συντρόφου, Λένιν Μορένο αναγνωρίζουμε έναν φίλο και συναγωνιστή, στο μεγάλο, κοινό μας αγώνα για την ειρήνη, τη λαϊκή κυριαρχία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη των χωρών και των λαών μας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει σημειώνοντας: «παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των κομμάτων και των χωρών μας. Με τους θερμότερους, συντροφικούς χαιρετισμούς».

Την επιστολή υπογράφουν εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο γραμματέας Πάνος Ρήγας και το μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων, Γιάννης Μπουρνούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)