Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ο θείος του Μιχάλη Κατσούρη για το πανό στο «Έθνος»: «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται»

Ο θείος του Μιχάλη Κατσούρη με δηλώσεις του ξέσπασε για το πανό που αναρτήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο άνθρωπος που μεγάλωσε τον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσούρη, ο θείος του Σταύρος, μίλησε στο «Έθνος» για το πανό με το οποίο ζητούσαν να ελευθερωθούν οι συλληφθέντες BBB της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Να θυμίσουμε το θέμα είχε σχολιάσει και ο αδερφός του Μιχάλη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται και δε θέλω να βάλω στον κουβά όλους του υγιείς φιλάθλους γιατί δεν φταίνε αυτοί. Ο καθένας υπερασπίζεται και αγαπάει την ομάδα του και υπάρχουν φίλαθλοι που πάνε μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό στο γήπεδο, για να δούνε ποδόσφαιρο, να χαρούν, να περάσουν ωραία την ημέρα της.

Οι άλλοι αυτοί οι λιγοστοί που υπάρχουν πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος οι ίδιες οι ομάδες να τους απομονώσουν. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Έλληνες είμαστε βρε παιδιά, τι πράγματα είναι αυτά; Μπράβο για την στάση των παικτών της ΑΕΚ, ο Γαλανόπουλος που κρατάει και τιμάει την μνήμη του Μιχάλη. Η στάση της ΑΕΚ ήταν αυτή που έπρεπε να είναι, να έφευγε αν δεν κατέβαινε το πανό.

Πολύ άσχημα τα συναισθήματα όταν είδα το πανό. Είμαστε όλοι Έλληνες. Και της ΑΕΚ, και του Παναθηναϊκού, και του Ολυμπιακού. Όλοι είμαστε Έλληνες, τι είναι αυτά που γίνονται; Δε ξέρω, η ατιμωρησία κάνει τόσο μεγάλο κακό; Έλληνες είμαστε! Έχουμε καταλάβει που έχουμε φτάσει; Μπράβο στους υγιείς φιλάθλους του Παναθηναϊκού που γιούχαραν το πανό γιατί έτσι έπρεπε. Πρέπει να βρουν όλες οι ομάδες και όλες οι ΠΑΕ τον τρόπο αυτούς τους λιγοστούς να τους απομονώσουν. Να μπορεί ο καθένας που θέλει να στηρίξει την ομάδα του να πηγαίνει χωρίς φόβο και χωρίς κίνδυνο στο γήπεδο, στην καφετέρια και παντού.

Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να πηγαίνουν οι οικογένειες στα. γήπεδα χωρίς πρόβλημα. Κανείς δε τα θέλει αυτά που γίνονται. Και είναι πολύ λίγοι αυτοί που τα προξενούν και οδηγούν τις καταστάσεις σε τέτοιο σημείο. Έχουμε πιάσει πάτο. Δεν είναι μόνο το θέμα του Μιχάλη. Εμείς το ζούμε με τον τρόπου που το ζούμε και ακούμπησε και όλη την κοινωνία και όλο τον υγιή φίλαθλο κόσμο. Αλλά αν δεν λάβουν μέτρα θα ξαναγίνει και θα κλάψουν και άλλες μάνες και αυτός ο θρήνος θα συνεχίσει».

Για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη, σχολίασε: «Μας βασανίζει βέβαια. Δεν είναι, επειδή είναι συγγενικό μας πρόσωπο και πονάει η οικογένεια. Σήμερα είναι το δικό μας παιδί, αύριο θα είναι ο αδερφός σου. Όλη την κοινωνία την απασχολεί το θέμα αυτό. Δεν πρέπει να μπει τέλος; Τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουν τους μαζεύουν σε μια μέρα. Οργή έχουμε. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε πει δε θέλουμε τίποτα από κανέναν, ούτε να τιμωρηθεί κάποιος που δεν φταίει. Την ευθύνη ξέρουν ποιοι την έχουν. Διέσχισαν τόσες χώρες και έφτασαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και κανείς δεν τους σταμάτησε».

By