Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Ο Τούρκος Mr Dogus φεύγει από το Κολωνάκι… ο Mr Jumbo έρχεται

Αγόρασε έναντι 3 εκατ. ευρώ μια ιδιαίτερης αισθητικής πολυκατοικίας συνολικής επιφάνειας 1.411 τμ που έχει οικοδομηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, δηλαδή μέχρι να σκάσει το σκάνδαλο με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS, ήταν ο μέτοχος των Jumbo και κατά πολλούς νούμερο 2 της εταιρείας Ευάγγελος Παπαπευαγγέλου που αγόραζε ακίνητα υψηλού προφίλ. Τώρα ήρθε η ώρα για το νούμερο 1 της Jumbo, τον Απόστολο Βακάκη, να πρωταγωνιστήσει στις ειδήσεις της αγοράς ακινήτων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασε έναντι 3 εκατ. ευρώ ένα εντυπωσιακό ακίνητο στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερης αισθητικής πολυκατοικίας συνολικής επιφάνειας 1.411 τμ που έχει οικοδομηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Πέρα από την αξία του κτηρίου αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι και ο πωλητής. Πρόκειται για τον Τούρκο μεγαλοεπενδυτή Φεριτ Σαχένκ, επικεφαλής του ομίλου Dogus που έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα στη χώρα μας έχοντας επενδύσει μεταξύ άλλων στο Hilton Αθηνών, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και την Μαρίνα Φλοίσβου.

Το κτήριο είχε αγοραστεί από την MK Mykonos Hotel Company SA, θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus Holding. Πρόκειται για το δεύτερο ακίνητο που πουλάει η εταιρεία στο Κολωνάκι. Είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο η πώληση στην Briq Properties του κτηρίου που στέγαζε μέχρι το 2015 την πρεσβεία του Καναδά επί της Ι. Γενναδίου και Υψηλάντου, έναντι 4,75 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Σαχένκ είχε βάλει πωλητήριο σε ακίνητα όπως το ξενοδοχείο Capri Palace στη Ρώμη και το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη.  Εντούτοις, ο μεγαλοεπενδυτής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει το Χίλτον και το ποσοστό του στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπως βέβαια και τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Πηγές κοντά στον επιχειρηματία δηλώνουν πως ο τούρκος μεγιστάνας δεν σκοπεύει να  αποχωρήσει από τις μεγάλες επενδύσεις του στην Ελλάδα. Μάλιστα μαζί με τη Lamda Development που διαχειρίζονται τη Μαρίνα του Φλοίσβου διεκδικεί και τη Μαρίνα του Αλίμου στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Φαίνεται πάντως, πως η κρίση της τουρκικής λίρας αλλά και ειδικότερα προβλήματα στον όμιλο οδηγούν τον Τούρκο στην πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων. Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Σαχένκ είχε βάλει πωλητήριο σε ακίνητα όπως το ξενοδοχείο Capri Palace στη Ρώμη και το Grand Hyatt στην Κωνσταντινούπολη.

Το ακίνητο που αγόρασε ο κ. Βακάκης χρησίμευε ως κατοικία του Σαχένκ στην Αθήνα. Είναι άγνωστο το αν ο «Mr Jumbo» θα το αξιοποιήσει επενδυτικά ή αν για προσωπικούς λόγους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By