Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Ο Τραμπ απειλεί ξανά ότι θα κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό – Έτοιμες νέες κυρώσεις για τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου να κλείσει τα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό την ερχόμενη εβδομάδα ή τουλάχιστον μεγάλα τμήματα των συνόρων, εάν η χώρα «δεν σταματήσει αμέσως όλους τους παράτυπους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ» από εκεί.

«Εάν το Μεξικό δεν σταματήσει αμέσως ΟΛΟΥΣ τους παράτυπους μετανάστες που έρχονται στις ΗΠΑ (μέσω) των Νοτίων Συνόρων μας, θα ΚΛΕΙΣΩ τα Σύνορα, ή μεγάλα τμήματα των συνόρων, την επόμενη εβδομάδα» προειδοποιεί ο μεγιστάνας σε μια σειρά από tweets.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ χάνουν χρήματα από το Μεξικό, «ειδικά εάν προσθέσουμε και το εμπόριο ναρκωτικών» κι επομένως «το κλείσιμο των Συνόρων θα είναι ένα καλό πράγμα!».

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του Μεξικού υποστηρίζοντας ότι «απλά παίρνουν τα χρήματά μας και μιλάνε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως κατά το παρελθόν ορκιστεί να κλείσει τα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό.
Εξαπέλυσε τη νέα λεκτική επίθεση για το θέμα μετά τις πληροφορίες ότι ένα νέο καραβάνι μεταναστών κατευθύνεται από την Κεντρική Αμερική στις ΗΠΑ.

Έτοιμες νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ο Λευκός Οίκος έχει καταρτίσει ένα πακέτο με νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια το 2018 στο Σάλσμπερι, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και του State Department, του οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, δήλωσαν ότι οι κυρώσεις έχουν ελεγχθεί και αναμένεται η έγκριση τους από τον Λευκό Οίκο, όπως και περιλαμβάνουν μέτρα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα.

Ωστόσο, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, δεν είναι σαφές γιατί η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει επίσημα, μέχρι στιγμής, ότι είναι έτοιμο το νέο πακέτο των κυρώσεων, όπως και ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσο διάστημα θα μελετάει ο Λευκός Οίκος τα μέτρα αυτά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By