Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Ο Τραμπ συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Amazon

Για δεύτερη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος τα βάζει με την τεχνολογική εταιρεία με αφορμή τα αμερικανικά ταχυδρομεία.  

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μόλις μέρες ο Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε ξανά τα βέλη του κατά της Amazon με δηλητηριώδη σχόλια στον λογαριασμό του στο twitter.

Όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, η εταιρεία πρέπει να «πληρώσει το πραγματικό κόστος (και τους φόρους) τώρα!».

Το Σάββατο ο Τραμπ υποστήριξε, με βάση υπολογισμούς τους οποίους δεν εξειδίκευσε, ότι το Αμερικανό Ταχυδρομείο «θα χάσει κατά μέσω όρο 1,50 δολάριο για κάθε πακέτο που παραδίδει για την Amazon». Σύμφωνα με την τεχνολογική εταιρεία, η δημόσια υπηρεσία ταχυδρομείων των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πολλά οικονομικά προβλήματα, κερδίσει χρήματα μέσω των υπηρεσιών της.

Την Τετάρτη η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της Amazon υποχώρησε κατά 53 δισ. δολάρια έπειτα από την αναφορά ότι ο Τραμπ έχει «εμμονή» με την ιδέα να θέσει ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για την Amazon, στον ιδιοκτήτη της οποίας ανήκει και η εφημερίδα Washington Post. Οι απώλειες συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, μετά την αναφορά ότι η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος χρησιμοποιεί τα αμερικανικά ταχυδρομεία ως «ντιλιβεράδες».

Πάντως μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει στα πλάνα της την επιβολή κάποιας συγκεκριμένη φορολογικής πολιτική που αφορά την Amazon «αυτήν την περίοδο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By